Informatie over Biologisch-dynamische groenten

De groenten op ons bedrijf worden biologisch-dynamisch geteeld en zijn groenten van het seizoen. Dus alleen soorten die in een bepaald jaargetijde kunnen groeien. In de zomer is alles lekker vers, ’s winters zijn er ook verse produkten van het land en hebben we bewaarprodukten die we ingekuild hebben en uit onze voorraadschuur.

Biologisch-dynamisch
Groenten telen op biologische wijze betekent dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en er is geen gebruik gemaakt van kunstmest. Ook zijn de planten niet genetisch gemanipuleerd. Dus gezond voor mens en milieu. Het dynamische aspect betekent dat wij bodemvruchtbaarheid erg belangrijk vinden, denken in kringlopen, zorgen voor een betere dierenwelzijn en plaats voor natuur op ons bedrijf hebben.

Verser kan haast niet
Vers geoogst is natuurlijk altijd lekkerder. En door de manier van telen krijgt de plant de tijd om te groeien. En dat proeft u!

Direct van de boer
U krijgt van ons een streekprodukt. Dus transport is alleen over korte afstanden. En u kunt met eigen ogen zien hoe de groenten zijn gegroeid.

Alleen groente?
Wij verbouwen zelf alle groenten, kleinfruit en houden kippen op biologische-dynamische wijze, waardoor al onze eigen produkten Demeter kwaliteit zijn. Diverse soorten saus maken we van onze eigen vruchten. Verder verkopen we aardappelen en verschillende soorten kaas die van een collega's uit de buurt komen. En het fruit betrekken we van diverse telers. Ons assortiment maken we compleet met een groot aanbod van natuurvoedingsprodukten, zuivel, brood en diepvriesvlees. Alles is minimaal biologisch geteeld of geproduceerd!

Biologisch groenten iets voor u?
Onze produkten vinden op vier verschillende manieren de weg naar u: een abonnementsysteem van groentetassen, een abonnementsysteem van fruittassen, via onze besteldienst, en de huisverkoop. Als u meer wilt weten neemt u dan vrijblijvend contact met ons op. Kom gerust langs of belt u ons. De openingstijden vindt u bij de huisverkoop. U bent van harte welkom!